Ești o persoană empatică și-ți place să ajuți oamenii? Linia Verde Pentruviata.md recrutează voluntari

HHD_5436_1

Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului Pentruviata.md îți oferă o oportunitate extraordinară să te alături echipei consilierilor voluntari, care stau de serviciu în orele de seară și discută cu oamenii, care au nevoie de încurajare.

Serviciul Liniei oferă susținere emoțională oamenilor, care trec prin momente de criză și au nevoie de cineva cu care să împărtășească durerea lor. Sunt mulți dintre ei, care nu au cu cine sta de vorbă despre suferințele lor. Iar tu poți pleca urechea către ei și asculta. Iar când asculți, povara omului devine mai ușoară. Datorită ție.

Voluntariatul la Linie în rol de consilier este o experiență unică în felul său în R. Moldova, o experiență plină de satisfacție și oferă beneficii, printre care:

#Te așteaptă o echipă cu o atmosferă caldă, prietenoasă, unde consilierii cu suflet mare sunt motivați să ajute oamenii în nevoi, cât și să te susțină în proces de învățare.

#Oportunitate de creștere și dezvoltare personală și profesională. Vei fi provocat/ă să ieși din zona ta de confort și să îți îmbogățești stilul de comunicare.

#Vei descoperi realități noi despre tine. Vei crește în  cunoaștere și conștiență de sine

#Ce poate fi mai bun ca satisfacția de la faptul că o particică din atenția și efortul tău contribuie la binele societății, la salvare de vieți, la încurajare și la ușurarea poverilor vieții beneficiarilor noștri?

#Vei afla ce înseamnă suicidologie, vei întra într-un proces continuu de învățare și vei obține calificare de la un serviciu profesionist, unic în domeniu, recunoscut la nivel internațional, un serviciu care este un agent al schimbării în R. Moldova.

#Și la sigur vei găsi și beneficiile tale personale, unice de a fi cu noi.

Termenul limită pentru a intra în aceasta rundă de selecție a consilierilor – 17 noiembrie 2017.

Trimite formularul tău AICI!

Ce urmează?

După ce trimiți formularul vei fi la un interviu. Interviurile vor avea loc în 20-23 noiembrie 2017.  

Apoi, dacă de ambele părți va fi decizia pozitivă să mergi mai departe vei participa la programul introductiv de instruire în data 25 noiembrie 2017, ora 10.00-13.00 unde îți vor fi explicate detaliile despre tot ce urmează.

Cine poate deveni consilier voluntar?

Dacă tu:

#Ești empatic/ă.

#Ai respect necondiționat față de oameni.

#Ai stimă de sine puternică și ai ca prioritate pentru tine cunoașterea și acceptare de sine.

#Vrei să înveți și să excelezi continuu în rolul tău de consilier la Linie

#Ești disponibil/ă  să fii cu noi pe durată lungă (minimum 18 luni).

#Ai timp să înveți de la noi (prima lună va fi mai solicitantă, 2-3 seri/săptămână), dar și îți place să înveți ceva nou încontinuu.

Cerințele generale față de consilier.

#Prioritate pentru participare la instruiri.

#Participarea regulată și disciplinată în serile de serviciu la Linie (minimum 2 ori pe lună).

#Abordarea clienților fără clișee și mituri cu privire la fenomenul suicidului, dar în lumina viziunii și valorilor Liniei Verzi Pentruviata.md: bunătate, respect, acceptare, empatie.

#Pasiune pentru voluntariat.

#Utilizator avansat al Internetului (cunoașterea noțiunilor de login, parolă, completare formulare), cont pe Facebook.com, calculator cu acces la internet.

#Exprimare în scris în limbile română și rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente