Problemele au început încă în 2012, când Societatea Invalizilor din Republica Moldova a decis să creeze o filială a combinatului, mai exact, o fabrică de confecţii. Ulterior, în urma unor controale, Fiscul a descoperit mai multe nereguli în activitatea ei. Mai exact, s-a constatat că prin intermediul acesteia au fost furate 25 de milioane de lei.

În aceste condiţii, cei peste 100 de angajaţi, printre care şi persoane cu nevoi speciale, riscă să-şi piardă locurile de muncă, singurele lor surse de venit.

De cealaltă parte, şefa combinatului, întreprindere aflată sub custodia Asociaţiei Obşteşti „Societatea Invalizilor”, recunoaşte că poartă o parte de vină. Femeia susţine însă că nu a făcut decât să execute ordinul şefilor, la a căror iniţiativă a fost creată filiala prin care au fost furaţi banii.

Solicitat pentru o reacţie, vicepreşedintele Asociaţiei Obşteşti „Societatea Invalizilor”, Mircea Buştiuc, a refuzat să comenteze situaţia, menţionând doar că instanţa va decide cine este vinovat. Chiar şi aşa, salariaţii spun că nu vor ceda şi vor intra în grevă dacă nu-şi vor primi lefurile restante.