/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Contestă deciziile lui Grozavu. PL și PSRM denunță un atac raider „marca PD” la Primărie

missing
06 noiembrie 2017, ora 18:39

„PDM și PL înțeleg că nu au șanse să fie aleși la alegerile locale. De aceea au scuipat în noi și au ales viceprimari și primar”, a declara Alexandru Odințov, consilier PSRM în CMC.

„Acest scenariu a fost pregătit din timp între Plahotniuc și Dodon. Dacă timp de 8 ani de zile nu le-a reușit să intre prin ușa din față, au reușit prin ușa din spate”, a declara Mihai Ghimpu.

„Fiecare din aceste două partide astăzi își fac acel capital politic de care au nevoie. PSRM-ul în contextul referendumului, iar PL – în contextul în care a pierdut controlul primăriei”, susține vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Deși se acuză reciproc, atât PL, cât și PSRM, au anunțat că vor contesta dispozițiile lui Nistor Grozavu în instanța de judecată. Liberalii intenționează să-și găsească dreptatea la Curtea Constituțională, dar și la mai multe instituții europene, pe care urmează să le sesizeze.

Mihai Ghimpu a menționat că Silvia Radu s-a acomodat din prima zi în fotoliul de primar. Liberalul a prezentat poze cu biroul lui Dorin Chirtoacă, care a fost „curățat” după placul proaspătului șef: „Ceea ce se întâmplă acum la primărie îmi amintește de perioada când bolșevicii au dat lovitură de stat în Rusia și imediat au ocupat toate cabinetele în Palatul de Iarnă”.

Indiferent de conjunctură, socialiștii insistă asupra referendumului, îndemnând partidele de opoziție să renunțe la boicot.

„Andrei, nu o singură dată pronunțai următoarele cuvinte: că cineva a pus basmaua pe țambal. Asta e o băsmăluță pe care o cântă Plahotniuc și o jucați voi, Năstase și Sandu. Eu sper că după anunțul de azi dimineața o să îndemnați cetățenii să participe la referendum”, a spus Vasile Bolea, secretar al fracțiunii PSRM.

Politicienii nu au întârziat să vină cu reacții. Maia Sandu susține că „preluarea controlului primăriei de către PD și jocul PD-PSRM de-a referendumul nu au nici o legătură cu interesul cetățeanului”, iar deputatul PLDM Maria Ciobanu a menționat că cei doi funcționari învestiți astăzi sunt „sculele lui Plahotniuc”. De altă părere este liderul PPEM, Iurie Leancă. El susține că, de fapt, astăzi Chișinăul a obținut o nouă șansă pentru modernizare. Referendumul de demitere a primarului suspendat va avea loc pe 19 noiembrie și ne va costa 9 milioane de lei. Mai multe formațiuni de dreapta, printre care PAS, PUN și PPDA, au anunțat că vor boicota plebiscitul. Liberalii au îndemnat oamenii să stea acasă și, astfel, să se solidarizeze cu Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram