Moldovean cu două buletine româneşti, ambele falsificate, reţinut la ieşirea din ţară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două buletine de identitate românești, ambele cu premise rezonabile de falsificare, au fost depistate la un moldovean în punctul de trecere „Leuşeni-2”. Posesorul actelor contrafăcute urma să le folosească la angajarea în câmpul muncii în Germania. Acesta nu și-a putut continua călătoria, fiindu-i restricționată trecerea frontierei de stat.

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere „Leușeni-2”, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat autocarul de rută ocazională Republica Moldova – Germania. În timpul controlului de rigoare polițiștii de frontieră au avut suspiciuni asupra unui călător, care pleca cu scop de angajare la muncă, prezentând la control doar pașaportul moldovenesc. Astfel, inspectorii controlului de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor.

În rezultat, în portmoneul moldoveanului, s-au depistat două buletine de identitate eliberate de autoritățile române, ce prezentau semne vădite de falsificare. Tânărul de 33 de ani pe numele căruia erau actele, a declarat că a apelat la perfectarea buletinelor la o persoană necunoscută, pentru care a achitat suma de 160 de euro.

Cazul este cercetat de către ofițerii de investigații, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Pe faptul dat polițiștii de frontieră au pornit o cauză penală pentru uz de fals în documente oficiale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...