Cele mai scumpe proprietăţi din lume. Ce „dotări” au şi cât costă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sunt imobile mai vechi sau mai noi, înconjurate de grădini şi situate fie în cartiere de oameni cu bani, fie în locuri de o frumuseţe care îţi taie respiraţia. Este vorba despre câteva dintre cele mai scumpe proprietăţi din lume.

1. Această vilă imensă, amplasată în cartierul select Bel Air, din Los Angeles, a fost scoasă la vânzare pentru 250 milioane de dolari. Un adevărat palat al secolului 21, imobilul dispune de o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi, oferind ocupanţilor o platformă pentru aterizarea elicopterelor, o pistă de bowling, o sală de cinema, 21 de băi, două apartamente, vreo zece camere, un spa şi o piscină de 25 de metri.

Proprietatea se vinde la pachet cu mobilă (echivalentul a 10 milioane dolari), opere de artă contemporană şi maşini de colecţie. La câteva „case” de vilă se află noua reşedinţă a cântăreţilor americani Beyonce şi Jay Z, cumpărată în urma cu câteva luni pentru 90 de milioane de dolari. Bel Air ramâne, prin urmare, unul dintre cele mai căutate „refugii” pentru locuitorii extrem de bogaţi ai planetei.

2. Este considerată cea mai scumpă locuinţă din Australia. Ridicată în 1863, această proprietate din Sydney a fost achiziţionată de un miliardar australian de 37 de ani pentru cel puţin 51 de milioane de euro, un record pentru piaţa imobiliară locală. Supranumită „Elaine”, vila este situată în cartierul Point Piper.

Din 1891, ea a aparţinut familiei Fairfax, cu numeroase afaceri, inclusiv în media. De-a lungul timpului, foştii proprietari nu au primit decât oferte ale unor dezvoltatori grăbiţi să transforme totul într-un complex imobiliar. Familia nu a acceptat aşa ceva. Devenit miliardar după introducerea la bursă a societăţii sale, noul locatar se poate bucura de un palat de aproape 7.000 metri pătraţi, care dispune de şapte camere uriaşe, o sală de bal, precum şi de un teren de tenis.

3. Un superb palat italian, situat nu departe de Milan. Proprietatea datează din secolul al 16-lea şi poate fi achiziţionată pentru 133 milioane de euro. Cu o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi, imobilul adăposteşte 18 camere mari în stil baroc şi dipune de o frumoasă capelă. În schimb, nu exista echipamente, nici piscină, nici săli de sport. Pot fi însă admirate lucrări din marmură, tavane pictate şi un parc absolut magnific.

4. Aflată la vreo 40 de kilometri de Londra, această clădire construită în 1924 în stil neoclasic s-a vândut în 2011 pentru 123 milioane de dolari, după şase ani de aşteptare. Imobilul este amplasat pe un teren de 23 de hectare, acoperite, parţial de păduri private. Vila, care acoperă o suprafaţă mai mare decât cea ocupată de Buckingham Palace, dispune de 103 spaţii de „cazare”, dintre care 24 camere.

Mai sunt, de asemenea, cinci piscine, un garaj care poate adăposti şase limuzine, şi terenuri de tenis. Nu lipseşte sala de cinema cu o capacitate de 50 de locuri. De menţionat că 20.000 de metri pătraţi sunt acoperiţi cu marmoră adusă direct din Italia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...