(FOTO şi VIDEO) Diaspora din Italia protestează împotriva lui Dodon: La alegeri ne vom mobiliza şi vom veni acasă pentru a scăpa de cei care au vândut fete în Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi moldoveni stabiliţi în Italia au organizat un protest după ce președintele Igor Dodon, care se află la Roma, nu a venit la întâlnirea planificată ieri cu diaspora. Deşi acesta anunţă că s-a întâlnit cu diaspora, e de menţionat că a făcut-o astăzi într-o biserică rusă, iar protestatarii spun că majoritatea celor care l-au întâmpinat pe şeful statului erau din diaspora rusă și ucraineană, și nu cea moldovenească.

„Dodon nu a venit să se întâlnească cu diaspora. Nimeni nu ne-a anunţat că dumnealui nu va veni. Nu a avut plăcerea să se întâlnească cu noi. Indignarea noastră este foarte mare”, a spus activista și reprezentanta diasporei, Cristina Pruteanu.

Întâlnirea urma să aibă loc ieri, la Roma, la Pallazo Grassi, însă Igor Dodon nu a venit.

În context, mai mulţi moldovenii au ieşit la un protest autorizat să îi ceară socoteală acestuia.

„Nu poate veni ca fariseul, în Europa pe care o neagă. Dodon este considerat un trădător de neam, nu putem accepta un personaj dubios şi compromis, care a venit la guvernare prin fraudă, prin eliminarea diasporei din procesul electoral. Noi ne vom mobiliza şi la alegeri vom veni acasă pentru a nu permite ca noi cei care ţinem în picioare economia acestui stat, pe spatele cărora se află statalitatea ţării, să fie negați ca potenţial electoral”, a declarat o moldoveancă.

„Trebuie să scăpăm de cei care au vândut fete în Turcia, iar astăzi ne vând impostorilor ex-sovietici”, a adăugat acesta.

O altă moldoveancă a ţinut să îi amintească lui Dodon de perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Economiei şi cum a distrus acesta economia ţării.

„L-am aşteptat, dar nu a dorit să ne asculte, nu a dorit să ştie cu ce probleme ne confruntăm şi care sunt doleanțele noastre. Am placat din ţară în anul 2005, când el se afla la şefia ministerului Economiei. El a distrus economia ţării”, a spus moldoveanca.

Pe pancartele moldovenilor s-a putut citi: „Nu a venit mumia, pentru că a văzut tămâia” şi „Dodon nu este preşedintele meu”, „Dodon – trădător”, „Dodon este un preşedinte fals”.

Menționăm că, șeful statului se află într-o vizită de lucru în Italia în perioada 4-6 noiembrie. În cadrul acesteia, este preconizată întrevederea cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu reprezentanții cercurilor de afaceri italieni.

De menționat că, Dodon a fost huiduit în cadrul unei întrevederi, în luna martie, pe care a avut-o cu diaspora din oraşul italian Padova. Mai mult, moldovenii i-au reproşat şefului statului că ar fi „omul lui Plahotniuc”.

Citeşte şi: (VIDEO) Igor Dodon, huiduit de moldovenii din Italia: „Sunteți omul lui Plahotniuc”

Moldovenii care au venit la întâlnirea cu preşedintele nu i-au permis acestuia să vorbească în linişte.

Citeşte şi: (VIDEO) Imagini noi de la întâlnirea lui Igor Dodon cu moldovenii din Italia, unde a fost huiduit și acuzat de complicitate cu Plahotniuc

În timp ce şeful statului vorbea despre studii în cadrul universităţilor şi locurile de muncă din Republica Moldova, mai mulţi moldoveni l-au întrerupt. De asemenea, concetățenii l-au luat la întrebări pe Dodon și i-au incriminat că ar fi omul lui Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...