10:12:33 25.04.2024
Stiri

OPINIE // Mărturia lui Proca ar conveni antieuropenilor, antiromânilor și prorușilor

Politică 05.11.2017 15:30 Vizualizări2760 Autor: Ziarul National
OPINIE // Mărturia lui Proca ar conveni antieuropenilor, antiromânilor și prorușilor nichitusvictor.blogspot.md


„Cui folosește denigrarea președintelui PD, Vlad Plahotniuc? Interviul lui Proca apare după ce președintele social-democraților români, Liviu Dragnea, a declarat că statul român este gata să vină în R. Moldova cu mari proiecte energetice și de infrastructură, planuri care au primit girul autorităților moldovene. Observ că, de fiecare dată când investitorii români își manifestă interesul de a investi între Prut și Nistru, apar, parcă din senin, evenimente care-i fac să se răzgândească. Denigrarea lui Plahotniuc face parte din acest scenariu. Amintesc că au fost voci care au spus că Usatâi ar fi protejat de serviciile speciale ruse”, scrie Victor Nichituș pe blogul său.

Potrivit lui Nichituș, mărturiile killer-ului Vitalie Proca, care a spus că Vlad Plahotniuc ar fi comandat asasinarea lui Gherman Gorbunțov, ar fi la îndemâna antieuropenilor, antiromânilor și prorușilor.

„O poveste denigratoare care se face în scop politic. Să nu uităm că formațiunea politică condusă de Plahotniuc deține guvernarea la Chișinău și face primii pași concreți pentru venirea investițiilor românești în Moldova.

Un raport realizat de Banca Mondială, publicat zilele trecute, arăta că R. Moldova se află în fața României în ceea ce privește climatul de business. Ambasadorul SUA la București a fost cel care a remarcat asta și le-a declarat participanților la Topul Național al Firmelor Private din România, că partea română ar trebui să fie îngrijorată de așa ceva. Nu cred că Plahotniuc l-a plătit pe ambasadorul Klemm să spună așa ceva. Unii, mai creduli, ar putea să creadă”, a mai adăugat acesta.

Pe finalul materialului său, autorul spune că e vorba despre un război al percepțiilor. „Vor crede moldovenii ce spune un criminal ori ceea ce spune Gorbunțov, victima lui? Percepțiile definesc realitatea ori realitatea crează percepțiile? Filosofică întrebare. Cert este un lucru - cu cât mai des Plahotniuc va fi criticat și denigrat, cu atât mai mult va crește încrederea în acțiunile pe care le va face PD și Guvernul Filip”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md