„Să nu mai viseze” denuclearizarea. Recomandarea Phenianului către americani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord a exclus orice discuție și a amenințat că își va dezvolta arsenalul nuclear, într-un nou avertisment către Donald Trump care începe un turneu în Asia.

Preşedintele american s-a îmbarcat vineri pentru Asia, prima sa deplasare prezidenţială în această regiune a lumii, în momentul când rachetele şi programul nuclear nord-coreean provoacă o mare îngrijorare.

Donald Trump este aşteptat marţi în Coreea de Sud, după o vizită în Japonia.

Statele Unite ar trebui să renunţe la „ideea absurdă” că Phenianul va ceda în faţa sancţiunilor internaţionale şi îşi va abandona armele nucleare, a avertizat agenţia oficială nord-coreeană KCNA, asigurând că ţara a ajuns în „stadiul final de disuasiune nucleară”.

„Este mai bine ca ei să nu mai viseze că vorbesc cu noi despre denuclearizare”, a mai declarat agenţia, într-un comentariu intitulat „Nu mai visaţi cu ochii deschişi”.

„Sabia noastră nucleară preţioasă de autoapărare va deveni şi mai ascuţită atât timp cât politica ostilă a Statelor Unite împotriva RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) nu va fi abolită odată pentru totdeauna”, a adăugat agenţia oficială.

Casa Albă a anunţat că Donald Trump va vorbi în faţa Adunării naţionale de la Seul despre o „determinare comună în faţa ameninţărilor comune”.

Aproximativ 500 de persoane au protestat sâmbătă pe străzile Seulului, acuzându-l pe Donald Trump că aduce Peninsula Coreea în pragul războiului.

În apropiere, o sută de susţinători ai preşedintelui SUA, dintre care foşti combatanţi, au scandat: „Bine aţi venit în Coreea, avem încredere în Trump”.

Preşedintele american, care a calificat drept „pierdere de timp” orice discuţii directe cu Phenianul, se va întâlni la Seul cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, care din contră, ar dori o politică de deschidere în direcţia Coreii de Nord, denunţată ca o „slăbiciune” de Donald Trump.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...