(VIDEO) Protest improvizat în fața Procuraturii, după dezvăluirile lui Proca. Manifestanții au cerut anchetarea lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În jur de 50 de persoane au organizat azi, sâmbătă, 4 noiembrie, un protest improvizat în care au solicitat pornirea unei investigații în baza declarațiilor killerului Vitalie Proca precum că Vlad Plahotniuc este cel care i-a comandat omorul bancherului rus, Gherman Gorbunțov. Înarmați doar cu un drapel al Republicii Moldova și o portavoce, orice doritor își putea expune opinia în fața mulțimii adunate.

Potrivit liderului informal al protestatarilor, fostul ambasador moldovean la ONU, Alexei Tulbure, a menționat că unica solicitare a protestatarilor este „să asigure că cetățeanul Plahotniuc, care a fost vizat în aceste mărturii, nu scapă de pedeapsă sau justiție în cazul în care este el vinovat”.

„Așa-numitul coordonator al actualei guvernări a fost învinuit în faptul că este comanditarul asasinatului unui bancher, Gherman Gorbunțov. Vlad Plahotniuc a fost învinuit că este implicat în omucidere. Noi nu știm dacă este adevărat sau nu, noi nu vrem sângele nimănui. Noi vrem ca această Procuratură, care este întreținută de banii noștri, din banii a trei milioane de moldoveni, dorim ca această instituție să înceapă investigația în mod similar cum a început investigația în urma unor mărturii făcute de Șor împotriva lui Filat, de Balacci împotriva lui Usatîi”, a menționat Tulbure.

El a precizat că atunci Procuratura a reacționat imediat, iar fostului premier Vlad Filat i-a fost ridicată imunitatea de deputat și a fost reținut la o zi după „autodenunțul” lui Ilan Șor, la fel cum a fost înaintată și învinuirea pe numele președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, la o zi după unele declarații ale lui Gherman Gorbunțov în cadrul unui interviu oferit pentru bloggerul Veaceslav Balacci, despre care a spus că este „bursier al lui Plahotniuc”.

„Noi nu putem înghiți orice gogoașă care vine de la ei. Nu suntem vite mute, nu putem fi manipulați, amăgiți în halul în care vor ei să ne manipuleze și să ne amăgească”, a mai spus Alexei Tulbure.

Protestatarii au menționat că potrivit noii legislații, orice procuror poate intenta un dosar penal, inclusiv împotriva primelor persoane în stat, dacă au bănuieli rezonabile că aceștia au participat la vreo infracțiune. Astfel, aceștia au îndemnat ca cel puțin un procuror din cei circa 500 care există în țara noastră „să îndrăznească” să facă acest lucru în privința lui Plahotniuc

Pe toată durata protestului, manifestanții au scandat mai multe lozinci, printre care: „La pușcărie!”, „Procurorii, la treabă!”, „Plahotniuc, la pușcărie!”, „Rușine!”, „Jos criminalii!”, „Jos killerii de la guvernare!”, „Jos narcomanii!” și altele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...