Linkuri accesibilitate

Universitatea Princeton și Microsoft dau în judecată administrația Trump pentru a salva programul „Dreamers”


Tineri imigranți în sprijinul programului Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) la Los Angeles
Tineri imigranți în sprijinul programului Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) la Los Angeles

Universitatea americana Princeton si Microsoft au dat în judecată administrația președintelui Donald Trump, vineri, pentru a salva programul „Dreamers”, (DACA) care permite persoanelor care au intrat illegal în Statele Unite, atunci cînd erau copii, să ramînă în America și să lucreze legal, dacă îndeplinesc anumite condiții, informează agenția Bloomberg. Programul a fost aprobat de fostul președinte democrat Barack Obama în 2012.

Reclamanții vor să obțină prin judecată, o declarație potrivit căreia oprirea bruscă a programului ar fi ilegală și neconstitutională, precum și un ordin de blocare a acesteia.Un reprezentant al Departamentului de Justitie a refuzat sa comenteze.

Programul permite persoanelor care au intrat ilegal în Statele Unite atunci cînd erau copii să solicite la maturitate permisiunea de a ramîne și a munci legal în Statele Unite timp de doi ani, dacă nu au cazier, sunt înscriși într-o instituție de învățămînt sau au obținut o diplomă universitară. Acest statut poate fi prelungit, dar nu reprezintă o etapă în obținerea cetațeniei americane.

XS
SM
MD
LG