Lucrări de Picasso și Warhol, printre cele peste 200 de opere de artă donate unui muzeu german

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O colecție însumând peste 200 de opere de artă de înaltă calitate, printre care se numără lucrări semnate de Pablo Picasso și Andy Warhol, a fost donată orașului Chemnitz din estul Germaniei, a confirmat una dintre galeriile de artă din această localitate, scrie Agerpres, citând DPA.

Familia Bastian, proprietara Galeriei Bastian din Berlin, a donat colecția de artă care cuprinde picturi, desene, lucrări grafice, instalații și fotografii realizate de artiști precum Picasso și Warhol, dar și lucrări semnate de Robert Rauschenberg, Joseph Beuys, Cy Twombly, Gerhard Richter și Luc Tuymans.

Obiectele au fost realizate în decursul unui secol, cea mai recentă aparținând artistului britanic contemporan David RL Jones.

„Donația reprezintă un câștig important”, a declarat pentru DPA directoarea muzeului din Chemnitz adăugând că în alte condiții acest lucru ar fi fost „în principiu, de neatins”.

În urma donației, colecția de artă a orașului se extinde considerabil, în special în domeniul lucrărilor grafice, a mai spus Moessinger.

Legătura dintre colecția Chemnitz și familia Bastian a fost stabilită inițial în urma unei colaborări cu Heiner Bastian, un fost asistent al artistului Joseph Beuys, cu ocazia expoziției „Picasso et les femmes” („Picasso și femeile”), care a avut loc în 2002.

Operele de artă vor fi dezvăluite publicului în cadrul expoziției, începând de la data de 12 noiembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...