Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.11.2017

Întrevederea Viceministrului Daniela Morari cu Matej Marn, Director politic în cadrul MAE al Republicii Slovenia

La 3 noiembrie curent, Daniela Morari, Viceministru al afacerilor externe şi integrării europene a avut o întrevedere cu Matej Marn, Director general pentru politica externă şi de securitate comună a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Slovenia.

Agenda întrevederii a vizat stadiul actual al implementării Acordului de Asociere RM-UE, priorităţile parcursului de integrare europeană a RM, precum şi Summit-ul Parteneriatului Estic din 24 noiembrie curent.

Domeniul cooperării în cadrul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE a fost apreciat de către părţi ca având un potenţial înalt, care urmează a fi valorificat inclusiv prin împărtăşirea experienţei şi expertizei vaste de care dispune Slovenia în acest sector.

Potrivit MAEIE, Matej Marn a reiterat susţinerea Sloveniei atât pentru agenda de modernizare a Republicii Moldova, cât şi pentru intensificarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Interlocutorii au subliniat că potenţialul asistenţei de dezvoltare, oferite de Slovenia Republicii Moldova, urmează a fi valorificat prin implementarea în continuare a prevederilor Declaraţiei Comune a Miniştrilor Afacerilor Externe ai ambelor ţări privind integrarea europeană, semnată la 22 iulie 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus