Companiile și hub-urile tehnologice din Chișinău își deschid ușile. Vino la „Tech Open Doors”

Startup Weekend Moldova
Foto: Startup Weekend Moldova

Mai multe companii și hub-uri tehnologice din Chișinău își vor deschide ușile pe 10 noiembrie pentru a organiza activități educaționale în cadrul Tech Open Doors – cea de-a cincea zi a evenimentului Chisinau Startup Week.

COVER

Activitățile sunt destinate tuturor persoanelor care vor să ia o gură de aer proaspăt de la „una-și-aceeași-în-fiecare-zi”, să afle ultimele noutăți din domeniul digital și IT și să vadă cum se desfășoară o zi de lucru în mijlocul comunității tehnologice din Chișinău.

Companiile StarNet și Pentalog, huburile Tekwill, Dreamups, 404 Moldova, Ziphouse, Generator HUB, Armeneasca 13A, și multe altele, invită participanții să experimenteze spații de lucru neconvenționale, să absoarbă cunoștințe noi și să descopere potențialul viitorului tehnologic în Moldova. Este asigurat transport gratuit la destinațiile enumerate, participare gratuită pe parcursul întregii zile și, desigur, ceva de-ale gurii.

Agenda zilei:

9:30-11:30 | Turul companiei Pentalog. Activități:

  • IoT – aplicații practice;
  • de ce Javascript cucerește lumea IT?
  • etapele dezvoltării unui produs de la idee până la livrare;
  • viața după absolvire (tipurile companiilor de pe piață).

Pentalog reprezintă o platformă de servicii IT prezentă în 8 țări ale lumii: recrutare IT & skill testing, freelance, lider European în Software Factory, finanțare de startup-uri, consultanță, marketing și cloud computing.

11:00- 12:00 | Seminar Generator Hub: totul despre Coworking (ce înseamnă coworking, cine lucrează în spațiile de coworking etc.)

Generator HUB  primul spațiu creativ de co-working din Republica Moldova. Scopul acestuia este creșterea sectorului IT din Moldova și crearea unei comunități de oameni deschiși, talentați, ingenioși și activi social.

11:00 – 13:00 | Totul despre antreprenoriat

Dreamups – primul hub antreprenorial din Moldova. Comunitatea unde tinerii antreprenori învață, fac schimb de idei și lansează companii globale. Pentru a contribui la crearea un mediu de afaceri competitiv și sustenabil în Republica Moldova.

13:00-16:00 | Workshop: elaborarea unui concept de proiect, Iulia Cozacenco, consultant pe granturi mici, PNUD

Armeneasca 13A –  un hub de marketing în devenire, ce-şi doreşte să crească şi să dezvolte comunitatea marketerilor din Moldova.

15:00-17:00 | Digital Friday Afternoon

Starnet – un brand născut în 2003, care și-a propus să aducă o schimbare în Moldova, prin facilitarea accesului la tehnologii și soluții de comunicare de ultimă generație.

15:00-17:00 | Magento – the best e-commerce solution

Best4u Development – face parte din grupul de companii Best4u Group, care începând cu 2004 oferă un spectru larg de soluții web.

16:00-18:00 | ușile ZipHouse sunt deschise pentru orice vizitator

ZipHouse – un centru inovațional specializat în design și tehnologii în industria fashion, conceput să ofere studenților, tinerilor designeri și specialiștilor din ramură un mediu creativ, resurse tehnice avansate și asistență instructivă de performanță.

16:00 – 18:00 | Tekwill Academy Workshop. Startup Weekend Moldova.

Tekwill platforma educațională și hubul antreprenorial menit să amplifice rolul și potențialul industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din Moldova.

17:00-20:00 | Excursie la 404 Moldova

404 Moldova – Obiectivul 404 Moldova este de a crea o comunitate de profesioniști și start-up-uri din domeniul IT și de a le oferi o platformă unde își pot dezvolta cunoștințele și aptitudinile pentru a deveni competitivi atât la nivel local cât și la nivel global.

21:00 – iHUB Birthday Party

iHUB Chișinău un spațiu care își propune să reunească oameni, resurse, experiențe și conținuturile potrivite pentru a susține inovația și afacerile scalabile în domeniul IT, impulsionând colaborarea și cultura de comunitate și susținând dezvoltarea unor produse viabile create de către antreprenorii IT.

*Destinațiile sunt la alegere. Alegi acolo unde vrei să mergi. Transportul este asigurat.

Toată această zi plină de du-te-vino, interjecții, entuziasm și oameni deosebiți va culmina, la ora 21:00, cu petrecerea de 1 an de activitate împlinit de către iHUB Chișinău, care se va desfășura, fără îndoială, la iHUB.

Tech Open Doors se organizează anume pentru a înțelege că nu contează în ce domeniu activezi sau cu ce te ocupi, acest eveniment vine să ajute tinerii să se integreze în lumea tehnologiilor cu mai puțin efort, punând la dispoziție secretele interne despre cum funcționează această lume digitalizată.

Decât să regreți că nu ai fost, mai bine vino la Tech Open Doors. Înscrie-te, participarea este gratuită: aici

Urmărește noutățile de pe pagina de facebook a evenimentului: aici

Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente