18:14:08 19.04.2024
Stiri

FOTO // Numărul grădinițelor din R. Moldova, RENOVATE de Guvernul României, a trecut de 900!

Social 03.11.2017 08:30 Vizualizări2621 Autor: Ziarul National
FOTO // Numărul grădinițelor din R. Moldova, RENOVATE de Guvernul României, a trecut de 900! FISM


Grădiniţa-creşă din satul Zamcioji, raionul Străşeni, inaugurată ieri după o renovare capitală, este una dintre cele peste 900 de grădiniţe care au fost modernizate cu suportul Guvernului României.

În această instituţie au fost investite circa 1,4 milioane de lei, cu care s-a făcut renovarea completă a acoperişului, a faţadei, s-a construit sistemul de scurgere a apei, pavajul şi terenul de joacă pentru copii.



La inaugurarea grădiniței din Zamcioji au participat Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova, o delegaţie formată din șapte deputaţi şi senatori din Parlamentul României, Vasile Bătcă, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Mircea Eşanu, directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, Petru Răbdău, primarul localităţii, angajaţii grădiniţei, părinţi şi copii.

Invitaţii au făcut turul grădiniţei, iar copiii au prezentat un program artistic. La final, au plantat puieţi, care vor forma Aleea Prieteniei între România şi R. Moldova.

„Mă bucur că la această inaugurare a grădiniței au participat oaspeți importanți din România, atât membri ai coaliției de guvernare, cât şi ai opoziției, ceea demonstrează că, indiferent de natura politică a Guvernului de la București, sprijinul constant pentru Republica Moldova rămâne. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect atât din România, cât şi Guvernului R. Moldova, comunităţii locale şi FISM-ului, care ne-au fost întotdeauna parteneri de încredere”, a declarat la eveniment Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova.



„Astăzi celebrăm aici educaţia. Nu este doar o grădiniţă renovată şi dotată prin eforturile României, dar şi o certificare în plus că reforma şi paşii spre integrare europeană a R. Moldova continuă, prin atenţia dată viitorului ei. Ne dorim în continuare să sprijinim activ şi să fim alături de Republica Moldova, să acordăm atenţie celor mici, să acordăm atenţie educaţiei şi să privim cu aceeaşi încredere parcursul nostru european”, a declarat și Bogdan Rodeanu, deputat în Parlamentul României, membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

Amintim că pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 933 de grădiniţe din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md