Poroșenko: Nu va exista niciun fel de federalizare a Ucrainei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat marți că nu va exista „niciun fel de federalizare a Ucrainei” și a precizat domeniile care nu vor fi descentralizate, informează agenția de presă Unian.

Potrivit lui Poroșenko, problemele ce țin de securitate, de ordinea publică și de relațiile externe se vor afla exclusiv în competența puterii de stat a Ucrainei.

„Nu va fi permisă niciun fel de federalizare. Iar probleme precum apărarea statului, problemele de securitate, de ordinea publică, de relațiile externe, problemele-cheie care mențin integritatea și verticala puterii în stat vor ține exclusiv de competența puterii statele”, a declarat Poroșenko marți, în timpul reuniunii Consiliului Național pentru Reforme.

„Nimănui să nu-i treacă prin cap să înființeze republici de Donețk, Lugansk, Harkov, basarabene sau altele’, a subliniat șeful statului ucrainean, avertizând că ‘cine va încerca să facă acest lucru va avea parte de o reacție imediată”, stipulată inclusiv în Constituție.

În același timp, Petro Poroșenko a declarat că banii reali trebuie să ajungă la comunitățile locale și că există deja primele semne ale descentralizării bugetare a Ucrainei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...