Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.11.2017

Premierul Pavel Filip l-a primit pe Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei, cu reședința la București, Saker Malkawi. În cadrul discuțiilor, oficialii și-au exprimat interesul pentru extinderea cooperării în domenii de interes reciproc și dinamizarea dialogului politic moldo-iordanian, inclusiv prin intensificarea vizitelor la nivel înalt.
 
Șeful Executivului a apreciat cooperarea dintre cele două state în cadrul organizațiilor internaţionale, subliniind, de asemenea, că numirea Consulului Onorific al Republicii Moldova în Iordania reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.
 
În mod special, Prim-ministrul s-a referit la importanța valorificării depline a potenţialului comercial-economic dintre state, evidențiind măsurile întreprinse de Guvern pentru crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru investiții. În context, Pavel Filip a relevat necesitatea promovării active a oportunităților de afaceri, inclusiv prin organizarea vizitelor reciproce și a forumurilor care vor facilita stabilirea contactelor de business directe.
 
La rândul său, Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei a vorbit despre necesitatea simplificării procedurii de acordare a vizelor pentru cetățenii iordanieni, care doresc să viziteze Republica Moldova, fapt ce va permite mărirea fluxului de oameni de afaceri și turiști din această țară.
 
Cei doi oficiali au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind colaborarea în domeniul educațional, farmaceutic și cultural, menționând beneficiile recunoașterii  în Iordania a diplomelor de studii ale Universității de Stat de Medicină şi Farmacie  „Nicolae Testemiţanu”, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus