Scriitorul Gheorghe Marin, tatăl Doinei Aldea-Teodorovici, s-a stins din viață

Gheorghe Marin, scriitorul, publicistul, tatăl Doinei Aldea-Teodorovici, s-a stins astăzi din viaţă la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de către nepotul acestuia, Cristofor Aldea-Teodorovici, pe pagina sa de Facebook.

“Astăzi, 2 noiembrie 2017, la 14:30 s-a stins din viață la 88 de ani scriitorul, publicistul, tatăl Doinei Aldea-Teodorovici și nu în ultimul rând bunicul meu, Gheorghe Marin”, se arată în mesajul trist al interpretului.

“Bunicul Gheorghe Marin, ultima perioadă a fost mai dificilă, fiind în suferinţă, dar indiferent cât de greu nu îi era, mereu găsea loc de o anecdotă sau să mă înveţe vreun neologism, vreo istorioară publicată cu mare drag în cărţile scrise pe parcursul anilor..

Să trăim şi să îl pomenim..

Sper să mă ajute editurile să adaptăm cărţile sale şi pentru format electronic, ca să fie citite de cât mai multă lume”, a scris Cristofor Aldea-Teodorovici.

“Vă așteptăm să vă luați rămas bun la Biserica Sf Teodora de la Sihla (Chișinău) mâine 3 noiembrie la ora 18:00 pentru priveghi, iar sâmbătă la 10:30 îl vom petrece pe ultimul drum la Cimitirul Armenesc lângă mormântul Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici!”, a mai adăugat nepotul lui Cristi Aldea-Teodorovici.

Gheorghe Marin- scriitor, scenarist, redactor, jurnalist și traducător s-a născut la 2 octombrie 1929, în s. Cîșlița-Prut, raionul Cahul.

Între 1955-1960 a deținut funcția de redactor-șef al revistei „Florile Dalbe”. Gheorghe Marin a fost prim-vicepreşedinte al Comitetului de Stat pentru Edituri, Poligrafie şi Comerţul cu Cărţi.

A tradus mai multe lucrări din literatura universală şi a semnat cărţi pentru copii şi adulţi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.