/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Viața fără măști. Producătoarea Alla Donțu a debutat în calitate de regizoare în spectacolul „6.9”

missing
02 noiembrie 2017, ora 18:15

Spectacolul „6.9” este un act de meloterapie, care urmărește implicarea spectatorilor în piesă. Acțiunea capătă forma unui dialog între „el” – psihanalistul și, „ea” – clienta, care discută despre dragoste, dezamăgire și pasiune.

„Nouă în viața cotidiană nu ne ajung emoții. Trăim un curs super activ și nu ne ajunge timp ca să ne oprim și să evadăm în interiorul sufletului cumva mai adânc. Eu aș fi vrut ca acest spectacol să producă asemenea stări”, a menționat regizoarea Alla Donțu.

Piesa este construită dintr-o multitudine de simboluri, unde cifra „șase” stă pe alb, semnificând perfecțiune, iar „nouă”, fiind pe negru, simbolizează sfârșitul unui ciclu și continuitate. Interpreta Karizma, care a debutat cu această ocazie în rol de actriță, este eroina principală, alături de maestrul Nicolae Jelescu.

„Am rolul unei femei, am fața tuturor femeilor. Căci eu o să vin la dmn-ul Nicolae cu anumite frici pe care noi toți le trecem, unii mai cutezat alții mai ușor trec peste anumite situații, alții nu vorbesc despre ele. Nimic sofisticat, doar viață, iar eu voi fi în rolul tuturor”, spune Karizma.

„Multe ce a fost aici am trecut prin filiera sufletului meu. Am vrut să penetrez și în sufletele spectatorilor marea poezie a poeților noștri”, susține actorul Nicolae Jelescu.

Spectatorii s-au declarat entuziasmați de cele văzute, fiecare regăsindu-și în piesă anumite perioade ale vieții.

„Știind că Alla Donțu este o adevărată profesionistă și Karizma de asemenea cred că va fi ceva deosebit”.

„În acest spectacol au fost puse în cuvinte emoțiile și trăirile care le are un om deci o femeie și un bărbat. Poate că ne-au spus în cuvinte ceea ce mulți nu le spunem, dar le trăim, dar nu le împărțim”.

„Trăim o viață într-un fel complicată, iar pe de altă parte, foarte frumoasă. Dar noi decidem cum să fim să purtăm măști sau să fim sinceri și naturali. Ceea ce s-a întâmplat astăzi pe scenă de la început până la sfârșit am stat cu o respirație. Toate scenele sunt trăite de femei în fiecare zi”.

Spectacolul „6.9” va fi jucat în perioada noiembrie-decembrie de două ori pe săptămână la Teatrul „Alexei Mateevici”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram