NATO va avea două structuri în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul României a aprobat marţi solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind înfiinţarea Unităţii de integrare a Forţelor NATO şi a Comandamentului multinaţional de Divizie, cu indicative militare, în Garnizoana Bucureşti.

În favoarea acestei solicitări au votat 283 de senatori și deputați, scrie Agrepres.

În februarie, cu ocazia unei reuniuni a miniștrilor Apărării din țările membre, NATO a aprobat înființarea primelor 6 unități de integrare a forțelor aliate (NATO Force Integration Units — NFIUs) în statele membre din estul Alianței, inclusiv în România.

Totodată, a fost prezentată și acceptată oferta României privind înființarea pe teritoriul național a unui Comandament Multinațional de Divizie, care va putea oferi Alianței o flexibilitate sporită și opțiuni suplimentare de comandă-control în zona sudică a flancului estic.

Ministrul român al Apărării, Mircea Dușa, anunța încă din luna martie că aceste două comandamente NATO se vor deschide în 2016 și vor funcționa la București. Ele vor avea un rol cheie în asigurarea legăturilor între structurile de forțe naționale și cele ale Alianței, îndeplinind funcțiile de comandă și control în spațiul în care se impune dislocarea unei forțe de reacție rapidă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...