/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Încălzesc aerul de afară. „Termoelectrica” a uitat să izoleze o conductă exterioară

missing
01 noiembrie 2017, ora 19:01

Îmbrăcați în scurte cu căciuli pe cap și cu reșourile în priza – așa fac față frigului locatarii acestui bloc. Potrivit lor, caloriferele sunt mai mult reci decât calde.

Căldura se conectează cel mult pentru jumătate de oră sau 40 de minute. Apoi se oprește. Caloriferele sunt abia călduțe, ne încălzim cu reșouri”.

În baterii, apă nu este. Ea se acumulează, se încălzește și într-o jumătate de oră, o oră, apa dispare. Deja de trei zile e așa”.

Locatarii spun că este primul an când pățesc așa ceva, iar motivul, cred ei, este instalația de termoficare din subsol, instalată acum câteva luni. Țevile centrale din curtea blocului sunt fierbinți. Din cauza punctului termic individual, instalat vara aceasta, însă, apa caldă nu ajunge până la caloriferele din bloc.

Frige aici, în loc căldura asta să vină în casă, ea toată se duce în aer. Dacă ei au lucrat, termină lucrarea până la urmă. O să terminăm, nu știu când”.

Aici, ei au promis că când o să termine această construcție până la sfârșit, o să asfalteze drumul, o să izoleze astea, așa și a înțepenit”.

Noi de la început am fost împotriva sistemei. Să scoată sistema, să întoarcă sistema veche”.

Contactați de TV8, șeful tehnic de la „Termoelectrica” ne-a spus că a trimis un grup de lucru la fața locului pentru a rezolva problema. Referitor la noul sistem de încălzire instalat, ne-a spus că au schimbat punctul termic, în încercarea de a-l moderniza, iar în apartamente nu se încălzește fie din cauza unei țevi sparte, fie cineva fură agent termic. De aceasta ar trebui, însă, să se ocupe gestionarul fondului locativ.

Ori există furt, ori există undeva o țeavă spartă, pe care ei nu o pot depista sau nu au căutat-o. Trebuie să se ocupe gestionarul fondului locativ, dar noi suntem acolo în preajmă. Țevile vor fi izolate în câteva zile, asta vă asigur”, afirmă Iurie Razlovan, director tehnic Termoelectrica.

Cei de la Fondului Locativ nu a fost de găsit pentru a ne oferi un comentariu. O altă problemă cu care se confruntă locatarii este canalizarea din fața blocului.

Ea mereu se umple cu multă murdărie din veceu, din baie și din toate. Apă-Canal nu vor să recunoască că e a lor, zic că ea e ilegal construită”.

Contactați de TV8, cei de la „Apă- Canal Chișinău” ne-au spus că…

Rețeaua dată nu este în gestiunea „Apă-Canal Chișinău”. Sunt racordate niște case particulare. Noi am emis spre casele celea particulare prescripții, unde am solicitat ca ei să-și exploateze cuvenit rețeaua lor”, Nicolae Racu, șeful serviciului canalizare din cadrul „Apă-Canal Chișinău”.

În blocul cu probleme de pe strada Calea Ieșilor locuiesc aproximativ 30 de familii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram