/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Halloween sângeros la New York. Opt oameni au murit, iar alți 11 au fost răniți într-un atac cu mașină

missing
01 noiembrie 2017, ora 18:24

Autorul atacului, un uzbec de 29 de ani, a lovit cu o camionetă un autobuz destinat transportării elevilor, după care a intrat într-o pistă pentru cicliști. Când a ieșit din mașină, bărbatul avea asupra sa o armă de paintball și una cu aer comprimat, cu gloanțe din plastic.

„La un moment dat, toate strigătele s-au oprit și s-au auzit focuri de armă. Am auzit 9-10 împușcături. Am luat-o la fugă, nu înțelegeam ce se întâmplă.”

„Era îmbrăcat în culori închise și avea barbă. Avea două arme. A fost înfricoșător”.

Unii au crezut că este vorba de o farsă de Haloween. „Inițial am crezut că sunt focuri de artificii. Ne-am apropiat să vedem ce se întâmplă. Când am văzut două trupuri la pământ, am fost șocați.”

Potrivit martorilor, șoferul ucigaș ar fi strigat „Allah e mare”, după care a fost împușcat de oamenii legii în abdomen și spitalizat. El ar fi lăsat în mașină mai multe note scrise de mână, în forma unui jurământ de credință față de Statul Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizației teroriste. Suspectul a suferit o intervenție chirurgicală și urmează a fi interogat.

„Noi știm că această acțiune a avut ca intenție să ne tulbure spiritul. Dar noi știm că suntem puternici și că nu ne vom lăsa intimidați de un act de violență.”

„Nu există dovezi care să sugereze că ar fi vorba de o conspirație sau de o acțiune mai extinsă. Această acțiune și-a propus să aducă durere, răutate, moarte și teroare”, susține guvernatorului statului.

Președintele american, Donald Trump, a comentat incidentul pe Twitter. El a scris că „nu trebuie să permitem ISIS să revină sau să intre în țara noastră după ce îi învingem în Orientul Mijlociu și în alte locuri”, menționând că atacul a fost comis de „o persoană foarte bolnavă și nebună”. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram