/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Unioniștii îl apără pe Chirtoacă și cheamă la boicotarea referendumului din 19 noiembrie

missing
01 noiembrie 2017, ora 18:25

Este un referendum al socialiștilor, care, profitând de moment și de negocierile cu ceilalți parteneri din Parlament și Guvern, încearcă să pună mâna pe primărie, astfel încât în 2018, când vom sărbători centenarul Unirii, ei să facă Katiușa, Katinka, Ziua Victoriei și Zilele eliberării de sub jugul fascismului”, afirmă Vlad Bilețchi, președintele Asociației „ODIP”.

Unioniștii îndeamnă oamenii să stea acasă pe 19 noiembrie, astfel încât referendumul să fie invalidat. De asemenea, aceștia au recomandat chișinăuienilor să adune pliantele cu conținut electoral oferite de socialiști, pentru a demonstra că numărul materialelor propagandistice este mai mare decât cel anunțat oficial.

Acestea sunt niște materiale foarte scumpe, color, cică cu tiraj de 25-30 de mii de exemplare. Oameni buni, pe cine mințiți voi, când în Chișinău avem peste 600 de mii de locuitori? Chiar așa și ne-am închipuit noi că ați făcut doar 25 de mii și pe restul 575 de mii îi lăsați în „întunericul și bezna liberală”, în „ciuma asta românească””, a adăugat Bilețchi.

Între timp, socialiștii au împânzit capitala cu panouri publicitare anti-Chirtoacă, în care scriu că orașul poate fi salvat doar prin referendum. PSRM mai spune că primăria trebuie condusă de un gospodar, fără a da vreun nume.

Și celelalte partide politice care ați spus că boicotați, vă boicotați pe dvs, fiindcă Chișinăul este distrus, Chișinăul are nevoie de un gospodar, Chișinăul are nevoie de un alt conducător”, susține Eugenia Ceban, consilier PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

Referendumul de demitere a primarului ne va costa nouă milioane de lei și va avea loc pe 19 noiembrie. Anterior, mai multe partide de dreapta și-au îndemnat susținătorii să boicoteze plebiscitul inițiat de socialiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram