Astfel, autorii solicită Consiliului Municipal Chişinău să anuleze decizia privind „Concepţia privind construcţia unui bloc auxiliar la Catedrala Mitropolitană ”Naşterea Domnului” în scuarul Catedralei” din 31 octombrie 2017 ca fiind nejustificată, neclară şi adoptată cu încălcarea procedurilor legale.

Totodată, se solicită organizarea unor consultări publice pe subiectul respectiv, conform prevederilor Regulamentului cu privire la procedurile de consultare publică  cu societatea civilă în procesul decizional, cu participarea beneficiarului proiectului şi prezentarea argumentelor în favoarea necesităţii construcţiei.

„Cerem Mitropoliei Moldovei, în calitate de autor şi beneficiar al acestui proiect să facă public proiectul în întregime, prin amplasarea acestuia în mediul online, cu desenele tehnice şi parametri reali ai construcţiei presupuse, cu numărul de copaci care urmează a fi defrişaţi, cu planul de amenajare şantierului şi a spaţiului public din jurul clădirii şi a căilor de acces”, mai spun autorii petiţiei.

Tot în petiţie, se autorii îndeamnă SA „Termoelectrica” şi alte structuri municipale care realizează lucrări de strămutare a reţelelor din spaţiul prevăzut pentru construcţie să prezinte actele în baza cărora realizează aceste lucrări şi sursele de acoperire financiară a lucrărilor.

„Cerem organelor de resort să se autosesizeze şi să verifice legalitatea acţiunilor primarului interimar Nistor Grozavu şi altor funcţionari din primărie care au aprobat şi avizat documentaţia de proiectare sau au coordonat înstrăinarea terenului cu cod cadastral 01005190223 şi realizarea lucrărilor de strămutare a reţelelor fără existenţa unei documentaţii de proiect al construcţiei. Cerem Cancelariei de stat, în calitate de instituţie responsabilă, să verifice legalitatea deciziei Consiliului Municipal Chişinău şi, în cazul în care aceasta nu corespunde normelor legale, să o atace în judecată”, se mai solicită în petiţie.

Pentru a putea vota petiţia, accesaţi link-ul petitieonline.com.