Aproape 80 de accidente rutiere în Chișinău, în ultimele 24 de ore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul ultimelor 24 de ore în municipiul Chişinău s-au produs 77 accidente rutiere soldate cu pagube materiale şi şase persoane traumatizate, iar în 55 de cazuri au intervenit la faţa locului echipele mobile din cadrul Direcţiei de Poliţie al capitalei pentru documentarea şoferilor.

Totodată din numărul total de accidente înregistrate, 10 şoferi au părăsit locul comiterii accidentelor rutiere fără să anunţe Poliţia Capitalei. Aceştia urmează a fi identificaţi şi sancţionaţi conform legii cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Alţi 20 de conducători cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi 100 de puncte de penalizare aplicate total au fost înregistrate. La fel este de menţionat că, şapte angajaţi au participa la nouă şedinţe de judecată, privind atragerea la răspundere a şoferilor implicaţi în accidente rutiere.

Prin urmare Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău avertizează şi solicită conducătorilor auto să respecte prevederile punctului 13 al Regulamentului Circulaţiei Rutiere în scopul evitării ambuteiajelor. Astfel, conducătorii auto care au nimerit în accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, sunt obligaţi să elibereze carosabilul şi să se deplaseze la sediul Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din strada Aleea Gării 38, întrucât riscă să fie sancţionaţi pentru blocarea benzilor de circulaţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...