Zinaida Greceanîi promite să aducă lumină în 700 de curţi

Candidatul la funcția de primar general al mun. Chișinău din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi a promis astăzi că dacă va ajunge primar, va asigura cu iluminare 700 curți, iar în cadrul programului ”Ordine pentru Chișinău” vor fi reparate capital 400 de blocuri locative.

În plus, Zinaida Greceanîi a declarat că va revizui documentația privind construcțiile nefinisate din Chișinău pentru a stabili gradul de legalitate.

”Vom dispune stoparea construcțiilor problematice pe termen de o lună, anularea autorizațiilor dubioase, demolarea construcțiilor în stadie incipientă, cele care sunt pe terenuri de joacă și în parcuri, în special; eliberarea autorizațiilor de construcție doar în corespundere cu planul general urbanistic, ce urmează a fi aprobat până la finele 2015”, a declarat astăzi la o conferinţă de presă Zinaida Greceanîi.

Candidatul din partea PSRM a spus că imediat după obţinerea mandatului de primar nici o construcție nu va fi admisă în interiorul curților de bloc și a parcurilor municipale.

„Pe parcursul a 4 ani de zile ne propunem să amenajăm și să asigurăm cu iluminare 700 curți, inclusiv 400 zone de agrement. În cadrul programului ”Ordine pentru Chișinău” vor fi reparate capital 400 de blocuri inclusiv, va fi efectuată termoizolarea, reconstruirea rețelelor inginerești, înlocuirea geamurilor”, a adăugat candidatul PSRM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.