Cel mai mare cimitir din Europa se extinde. Până unde va ajunge cimitirul Doina?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul municipal Chișinău a aprobat, astăzi, extinderea suprafeței Cimitirului Sfântului Lazăr, din str. Doina. În aceste scopuri, 37 de hectare vor fi luate din proprietatea Primăriei Grătiești, în schimbul a 40 de milioane de lei, care vor fi transferați autorităților din Grătiești până în 2022.

Amintim că, cimitirul Sfântul Lazăr este cimitirul cu cea mai mare suprafaţă din Europa. Potrivit unor estimări, acesta are aproape două milioane de metri pătraţi. El a fost deschis în anul 1966.

La momentul actual ipsa spațiului în Cimitirul Sfântul Lazăr devine o problemă acută. Nu mai este loc pentru înmormântări.

Ca urmare, pe o suprafață de aproape opt hectare, din apropierea cimitirului, care în prezent este împădurită, ar urma să fie construit un crematoriu. Un proiect de decizie în acest sens va fi prezentat în scurt timp.

Majoritatea locuitorilor Chișinăului și ai suburbiilor sunt îngropați aici. Între chişinăuieni cimitirul acesta este adesea numit Cimitirul „Doina”, după strada pe care se află.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...