Consulatul general al Bulgariei, deschis astăzi la Taraclia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consulatul general al Bulgariei va fi deschis astăzi la Taraclia. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Andrei Galbur, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, împreună cu ministrul afacerilor externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, care se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova.

În perioada 30 – 31 octombrie, ministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova. Programul vizitei include întrevederi cu premierul Pavel Filip, cu conducerea raionului Taraclia şi cu reprezentanţii comunităţii bulgare din sudul ţării.

Menţionăm că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Bulgaria.

Galbur a subliniat că în toată această perioadă bulgarii şi-au adus contribuția la dezvoltarea Republicii Moldova şi la avansarea parcursului european.

La rândul său, Ekaterina Zaharieva, ministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria, a mulțumit pentru faptul că etnicii bulgari au posibilitatea să studieze în şcoli limba, istoria şi tradiţiile bulgăreşti.

Potrivit lui Andrei Galbur, reprezentanţii comunităţii bulgare care locuiesc în raionul Taraclia au fost şi sunt un factor important al relaţiilor bilaterale dintre cele două state.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...