Ce se întâmplă la moartea Reginei Elisabeta; Codul secret prin care se anunţă tragedia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regina Elisabeta a II-a, 90 de ani, a urcat pe tron la 6 februarie 1952. Este cel mai longeviv monarh din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015.

A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale reginei Elisabeta a II-a s-au sărbătorit în 1977, 2002 și respectiv 2012.

Conform presei britanice, există un cod secret prin care se va anunţa decesul Reginei Elisabeta. Acest caz revine în prim.plan ori de câte ori Regina se simte şi pare slăbită. Sir Christopher Geidt, secretarul Casei Regale, va fi cel care va anunţa tragedia. El îl va suna pe primul ministru şi va da vestea cea proastă. El nu va spune clar „Regina a murit”, pentru ca operatorii telefonici să nu afle informaţia, ci va folosi un cod secret, iar acesta este: „London Bridge is down” (London Bridge a căzut).

Următorul pas este ca prim-ministrul să informeze 15 guverne în care Regina este suverană, inclusiv Canada, Australia, Bahamas şi Belize.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...