PSRM îl acuză pe Topală că i-a oferit pachetul „cu mămăligă” lui Chirinciuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierii socialiști îl acuză pe şeful Căi Ferate Moldova, Iurie Topală, că i-ar fi oferit mita pentru care fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost reţinut şi condamnat la închisoare cu suspendare.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierii socialiști au prezentat fragmentul video în care fostul ministru Chirinciuc primește un plic, în care oamenii legii spun că ar fi fost bani. Conform socialiștilor, vocea celui care oferă plicul „semănă mult cu cea a lui Topală”.

„Bucata de mămăligă (mită – n.r.) dată lui Chirinciuc. Mi se pare că este vocea lui Topală. O să-l investigăm. Dar vocea mi se pare tare cunoscută. Eu cred că e vocea lui Topală, dar noi o să-l întrebăm”, a spus consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor, Alexandr Odințov.

Vorbind despre condamnarea lui Chirinciuc la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, Odințov a apreciat că toţi bogații prinşi cu mită au fost şi vor fi eliberați doar pentru al favoriza şi pe primarul general suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă,

„El (Chirinciuc – n.r.) a primit mită şi a fost eliberat, face sport în România. Bogaţii care au prejudiciat oraşul şi au fost reţinuţi au fost şi vor fi eliberaţi, deoarece este o înțelegere între PD şi PL. Şi Chirtoacă va ieşi şi va continua să îşi bată joc de oraş”, a adăugat Alexandr Odințov.

De menţionat că, în momentul în care Chirinciuc a fost reţinut, liberalii au declarat că în plicul pe care l-a luat putea fi orice, chiar şi o bucată de mămăligă şi peşte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...