23:00:12 19.04.2024
Stiri

În Chișinău, ca în capitalele europene? TÂRG de CRĂCIUN în centrul municipiului

Social 30.10.2017 10:19 Vizualizări4459 Autor: Ziarul National
În Chișinău, ca în capitalele europene? TÂRG de CRĂCIUN în centrul municipiului
Târgul de Crăciun de la Sibiu este considerat cel mai frumos din dreapta Prutului


În acest an, autoritățile vor amenaja un Târg de Crăciun în centrul capitalei, după modelul întâlnit la sărbătorile de iarnă în mai multe orașe europene.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, care a precizat că acest lucru va fi realizat „la inițiativa Guvernului”.

„Ideea vine de la prim-ministrul Pavel Filip pentru a sărbători în acest an într-un mod mai civilizat, așa cum se face în orașele europene”, a precizat Grozavu.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie curent și va funcționa până pe 14 ianuarie 2018. Cel mai probabil, acesta va funcționa pe str. 31 August 1981, între străzile Alexandru Pușkin și Bănulescu-Bodoni atât pe trotuare, cât și pe partea carosabilă.


Viceprimarul a mai precizat că în acest an vor fi instalați doi pomi de Crăciun - unul la havuzul de lângă Palatul Național „Nicolae Sulac” și altul, tradițional, în Piața Marii Adunări Naționale: „Numai nu vrem să divizăm, adică unul e al Guvernului și altul al Primăriei”. Totuși, pomul din PMAN va fi căutat și instalat de autoritățile capitalei, iar celălalt - de Guvern.

Potrivit lui Nistor Grozavu, în acest an ar putea fi instalate și carusele în care copiii să se poată distra gratuit, „nu așa ca în anii trecuți”, dar și o căsuță a lui Moș Crăciun. Autoritățile municipale au la dispoziție un mlion de lei pentru a organiza sărbătorile de iarnă.

Menționăm că, recent, la solicitarea lui Pavel Filip, din centrul capitalei, inclusiv din Grădina Publică Ștefan cel Mare, au fost evacuate toate cele 61 de gherete.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md