icon

Premierul Pavel Filip a participat la cel de-al III-lea Congres de Medicină Internă din Republica Moldova

25-10-2017 09:28
1,957

Premierul Pavel Filip a participat ieri, 24 octombrie, la deschiderea celui de-al III-lea Congres de Medicină Internă din Republica Moldova. Evenimentul dedicat Anului Nicolae Testemiţanu a reunit peste 600 de medici, inclusiv de peste hotare.

 

Prim-ministrul a salutat prezența profesioniștilor din domeniu, remarcând că medicina este unul dintre principalele sectoare de interes social din orice țară, iar Republica Moldova nu este o excepție în acest sens. „Guvernul este cel mai cointeresat să aibă un sistem medical puternic în țară, pentru că, mai ales atunci când vorbim de medicina internă, care are grijă de sănătatea adultului apt de muncă, evident că există o tangență directă cu dezvoltarea economică a statului”, a spus Pavel Filip.

 

În această ordine de idei, șeful Executivului a vorbit despre reforma sistemului de sănătate publică, care este în proces de implementare. „Am toată convingerea că această reformă își va aduce roadele, vom uita de acel sistem vechi și vom pune accentul pe un sistem nou, care într-adevăr este foarte important și trebuie să prevină îmbolnăvirea”, a notat Premierul. Totodată, Pavel Filip a menționat că urmează să fie puse în aplicare alte două reforme care urmăresc modernizarea asistenței medicale primare și a sistemului spitalicesc din Republica Moldova.

 

În context, Premierul Pavel Filip a subliniat că Executivul mizează pe înțelegere și susținere din partea comunității medicale. „Vă asigur de deschiderea Guvernului și de implicare și vă rog să vă implicați și dumneavoastră. Omenii au nevoie de un sistem medical calitativ și noi trebuie să le oferim acest lucru”, a accentuat Pavel Filip.

 

Totodată, Prim-ministrul și-a exprimat recunoștința și a mulțumit medicilor pentru activitatea lor, dând asigurări că Guvernul va depune eforturi pentru ca această muncă să fie răsplătită pe măsură.

 

Forumul este organizat de Departamentul Medicină Internă al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, în colaborare cu Societatea Medicilor Internişti şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Evenimentul se desfășoară în perioada 24-25 octombrie și include 16 sesiuni, axate pe diferite ramuri ale medicinei interne.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30