Compania care va produce doar mașini electrice din 2040

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toyota intenționează să producă doar mașini electrice începând din 2040, anul în care țări precum Franța sau Marea Britanie intenționează să interzică vânzarea de mașini cu motoare cu combustie internă.

Toyota a anunțat recent că nu va mai introduce niciun model cu motor diesel în Europa, după ce a constatat o scădere abruptă în vânzări pentru acest tip de propulsie. Măsura face însă parte dintr-un plan mult mai amplu, care a fost confirmat cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo de la jumătatea acestei săptămâni.

Kiyotaka Ise, șeful departamentului de tehnologie din cadrul constructorului japonez, a dezvăluit că Toyota intenționează să producă doar mașini electrice începând din 2040.

Anul menționat de oficialul japonez nu este nici pe departe întâmplător, întrucât Franța și Marea Britanie au anunțat deja că intenționează să interzică atunci vânzarea de mașini cu motoare diesel și pe benzină. În plus, China se gândește să introducă o măsură similară, iar Germania a anunțat că, la un moment dat, va trebui să se alinieze la planurilor principalelor piețe din Europa.

Planul celor de la Toyota face parte și din obiectivul declarat al companiei de a-și reduce emisiile cu 90% până în 2050. Pe de altă parte, Toyota a intrat târziu în hora dezvoltării de mașini electrice. Constructrul japonez nu are în prezent niciun model electric reprezentativ, în ciuda faptului că dezvoltă hibridul Prius încă din 1997.

În paralel, japonezii dezvoltă mașini electrice alimentate cu hidrogen, care cel puțin pentru moment nu se bucură de o popularitate foarte mare. Volvo se numără printre constructorii cu politici și mai agresive, întrucât suedezii vor realiza doar mașini electrice și hibride începând din 2019.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...