Mesaj din Parlamentul European: Nimeni nu va recunoaşte independenţa Cataloniei

29 octombrie 2017, ora 14:04

Tajani a precizat că referendumul pe tema independenţei organizat în Catalonia la începutul lunii octombrie a fost ilegal şi a adăugat că Uniunea Europeană nu va media conflictul deoarece această criză este o problemă internă a Spaniei.

Preşedintele Parlamentului European a declarat că decizia Spaniei de a organiza alegeri anticipate în regiune a fost decizia cea mai bună, după ce Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat o declaraţie de independenţă.

„Nimeni nu va recunoaşte Catalonia ca stat independent. Referendumul a fost ilegal. Ordinea constituţională trebuie să fie restaurată în regiune”, a declarat şeful Parlamentului European.

„Alegerile regionale vor permite catalanilor să decidă ce fel de Guvern îşi doresc. Totul trebuie să se organizeze conform Constituţiei Spaniei”, a adăugat Tajani.

Antonio Tajani a mai spus că UE speră ca această criză să fie rezolvată prin intermediul dialogului, însă a precizat că Bruxellesul nu se va implica, fiind o problemă internă a Spaniei.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, după ce liderii catalani au adoptat o declaraţie de independenţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram