Potrivit organizatorilor, numărul participanţilor — proveniţi din circa 20 de ţări — marchează un record de când Taiwanul a început să organizeze parade gay, în urmă cu 15 ani.Parada LGBT Taiwan 2017 — descrisă drept cea mai mare din Asia — a avut loc sub deviza "Faceţi dragoste, nu război — Educaţia sexuală este calea".

În centrul oraşului Taipei, demonstranţii au afişat un imens steag-curcubeu simbolizând diversitatea.Activişti din peste 160 de organizaţii care susţin drepturile comunităţii LGBT şi simpli participanţi au mărşăluit pe trei rute până în piaţa în care se află preşedinţia.

În luna mai, Curtea Constituţională a Taiwanului a decis în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, precizând că legislativul trebuie să revizuiască Codul Civil sau să stabilească noi legi în acest sens în termen de doi ani."Suntem îngrijoraţi. Au trecut luni de atunci şi nu am văzut nicio acţiune din partea autorităţilor", a declarat Chien Chih-chieh, secretarul general al Alianţei taiwaneze pentru promovarea drepturilor privind parteneriatele civile, pentru DPA.