(FOTO) Chișinăul nu va scăpa de gherete prea curând; Socialiștii vor gherete noi, ca în Europa, în locul celor demolate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu le place cum arată orașul, inclusiv din cauza gheretelor, însă vor să-l împânzescă cu altele, după ce cele vechi vor fi demolate. Cel puțin asta anunță consilierul PSRM, Ion Ceban, care a prezentat, într-o postare pe Facebook, un nou concept de funcționare a gheretelor.

,,După ce vor fi evacuate…sperăm în termen foarte scurt, acest lucru este prevăzut de regulamentul de comerț votat de CMC, trebuie definitivată concepția de amplasare, design și programul/condițiile de activitate. Designul trebuie uniformizat și standardizat pentru tipurile de gherete. Amplasarea trebuie să fie strict reglementată. Ce se poate de vândut la fel. Fără tutun și altele care erau până acum partea grosului în activitatea acestor gherete”, spune Ion Ceban.

De asemenea, acesta spune că spațiile trebuie să aparțină Primăriei, care să le dea agenților economici în arenă, iar contractele reînoite cu regularitate.

Socialistul prorus dă exemplu în acest sens capitalele europene. ,,Așa este în mai toate capitalele europene și nu doar”, a mai scris Ceban, atașând câteva modele de ghereta, cu denumiri în limba rusă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...