S-au scumpit ouălele şi unele lactate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La piaţă un kilogram de brânză de oi poate fi cumpărat cu 80 de lei kilogramul, faţă de 70 de lei, cât era acum o lună. Un kilogram de smântână şi de caş de vaci costă 40 de lei, faţă de 35 de lei la sfârşitul lunii trecute. Un kilogram de unt pornşte de la 45 de lei. Zece ouă pot fi cumpărate cu 18 lei, faţă de 15 lei săptămâna trecută.

Carnea de porc, fără oase, costă la piaţă cel puţin 80 de lei kilogramul, ca şi sâptămâna trecută. Cu cel puţin 70 de lei poate fi cumpărat un kilogram de carne de vită, la fel preţul rămâne neschimbat.

Roşiile pot fi cumpărate cu cel puţin 25 de lei kilogramul, ca şi săptămâna trecută. Şi castreveţii costă 25 de lei. Nu a suferit schimbări nici preţul ardeilor, care se vând în continuare cu 15 lei kilogramul. Şi vinetele au rămas la preţul vechi de 15 lei kilogramul, scrie IPN.

Preţul unui kilogram de gogoşari porneşte de la 25 de lei. Cartofii şi ceapa costă 6 lei kilogramul, rămânind la preţul vechi. Varza se vinde cu 4 lei kilogramul. Legătura de ceapă şi de mărar costă 4 lei, cea de pătrunjel – 3 lei. Ciupercile pornesc de la 28 lei/kg.

Prunele pot fi cumpărate la preţul de acum două săptămâni – 12 lei kilogramul. Strugurii se vând în medie cu 10 lei. Preţul unui kilogram de mere porneşte de la 8 lei, iar al perelor este de 12 lei


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...