Să intri în studioul BBC Radio 4 "este ca şi cum ai intra în dormitorul lui Harvey Weinstein — speri să ieşi cu demnitatea intactă", a declarat ministrul în direct sâmbătă dimineaţa, referindu-se la celebrul producătorul de la Hollywood, aflat în centrul unui scandal de proporţii, după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală, agresiuni sexuale şi viol.

Aflat la rândul său în studio, fostul lider laburist Lordul Neil Kinnock a plusat, râzând de prezentatorul John Humphrys: "John nu se opreşte la pipăit, merge mult mai departe".

Declaraţiile ministrului au provocat un val de critici pe reţelele de socializare. Pe Twitter, fostul ministru al educaţiei, Lordul Andrew Adonis (laburist), a denunţat această "glumă despre viol făcută de un ministru".

"Michael Gove tocmai a părăsit studioul fără demnitatea sa", a comentat pe Twitter şi parlamentara laburistă, Jess Phillips.

"Îmi cer scuze pentru încercarea mea ciudată de a glumi pe R4 în aceasta dimineaţă — nu a fost potrivită. Îmi pare rău şi îmi cer scuze din toată inima", a comentat ministrul.Aceste incident survine într-un moment în care mai mulţi parlamentari britanici sunt suspectaţi de comportamente inadecvate. Miercuri, Partidul Laburist l-a suspendat pe parlamentarul Jared O'Mara din cauza unor comentarii misogine şi homofobe pe care le-a postat online la începutul anilor 2000.