Sâmbătă, poliţia a anunţat că îl consideră pe proprietarul fabricii, Indra Liyono, pe directorul operaţional al întreprinderii, Andri Hartanto, şi pe Subarna Ega, un sudor, suspecţi în cadrul acestei anchete.

Cei trei bărbaţi riscă până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 500 de milioane de rupii (circa 37.000 de dolari) pentru neglijenţă la locul de muncă ce a dus la moartea mai multor oameni.

"Mărturiile şi examenele medico-legale au dezvăluit că incendiul a fost cauzat de scânteile provocate de materialul de sudură care au atins focurile de artificii", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Argo Yuwono, în timpul unei conferinţe de presă.

Proprietarul fabricii şi directorul operaţional au fost interogaţi de poliţie, însă autorităţile nu ştiu unde se află al treilea suspect.

De asemenea, forţele de ordine au descoperit că societatea, Panca Buana Cahaya Sukses, folosea munca a cel puţin trei minori, delict ce ar putea grăbi închiderea definitivă a acesteia.

Incendiile cauzatoare de moarte sunt relativ frecvente în Indonezia, un imens arhipelag de peste 250 de milioane de oameni, unde normele de securitate suferă adesea breşe importante.