Potrivit sondajului, candidatul PL, Dorin Chirtoacă ar acumula 49 la sută dintre sufragii.

Totodată, un număr mare de locuitori ai capitalei rămân indecişi. Astfel 22% dintre participanţii la sondaj nu au fost în stare să facă o alegere, iar 19% susţin că nu vor participa la vot. 

În cadrul cercetării a fost estimată şi evoluţia preferinţelor electorale pentru turul II ale cetăţenilor care au participat la alegerile Primarului General al municipiului Chişinău din 14 iunie 2015.

Cei mai mulţi cetăţeni care îl vor alege pe Dorin Chirtoacă sunt simpatizanţii lui Oazu Nantoi (48,6%), Serafim Urechean (46,9%) şi Monica Babuc (40%). Totodată, Zinaida Greceanîi va obţine voturi de la alegătorii lui Ilian Caşu (78%), dar şi de la Vasile Chirtoca (21%).

Oamenii a fost întrebaţi şi despre problemele pe care noul primar ar trebuie să le soluţioneze de urgenţă. Peste 19 la sută dintre participanţii la sondaj susţin că ameliorarea calităţii vieţii locuitoriilor capitalei ar trebui să fie prioritate, peste 16 la sută consideră că principala problemă este nivelul înalt al corupţiei, interesele personale şi de grup, dar şi situaţia criminogenă. Peste 12 la sută vor ca noul edil al capitalei să soluţioneze problemele de infrastructură socială şi amenajare a teritoriului, iar 11,7 la sută - aşteaptă măsuri urgente de salubritate. 

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1147 de cetăţeni în toate cele cinci sectoare administrative: Centru, Botanica, Râşcani, Buiucani, Ciocana şi 12 comunităţi satelit. Studiul a fost efectuat în perioada 16-20 iunie şi are o eroare maximă de 2,8%.

Amintim că, potrivit rezultatelor alegerilor locale în Chişinău, în cadrul primului tur din 14 iunie, Dorin Chirtoacă a obţinut 37,52% din voturi, iar Zinaida Greceanîi – 35,68%.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.