/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO/ Taximetriștii, trași pe dreapta. Au fost aplicate sancțiuni şi penalități de peste 100 mii de lei

missing
27 octombrie 2017, ora 14:45

Doar în zilele de 17 – 25 octombrie, în raza mun. Chișinău au fost constatate 32 cazuri de încălcări ale legislației fiscale, cum ar fi:

– 15 cazuri de efectuare a încasărilor bănești în numerar fără utilizarea MCC existente (taximetru);
– 4 cazuri de efectuare a încasărilor bănești în numerar în lipsa MCC (taximetru);
– 13 cazuri de desfășurare a activității de întreprinzător fără înregistrarea la Camera Înregistrării de Stat.

Concomitent, au fost efectuate verificări la 16 agenți economici din domeniul transportului în regim taxi, fiind calculate suplimentar la buget impozite și taxe, aplicate sancțiuni şi penalități în sumă totală de 11,7 mln. lei, dintre care au fost achitate 10 mln. lei.

Pentru încălcările depistate urmează a fi aplicate amenzi fiscale în sumă de 106 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 21 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat atenționează: operațiunile comune de acest gen se vor extinde pe întreg teritoriul țării.

Conform prevederilor Codului Contravențional (art. 263 al.1), practicarea ilicită a activității de întreprinzător prevede o pedeapsă cu amendă în valoare de la 1000 la 3000 lei. În cazul agenților economici, transportarea călătorilor fără emiterea biletelor, este sancționată cu amendă de 3000 lei.

Foto: sfs.md

Foto: sfs.md

Foto: sfs.md

Foto: sfs.md

Foto: sfs.md

Foto: sfs.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram