„Da, într-adevăr eu sunt omul care a apăsat pe trăgaci, dar dorinţa şi comanda la toate acestea sunt cu totul în altă parte”, a declarat Vitalie Proca, care se află în Penitenciarul Jilava din Bucureşti.

„Este încă un pas al acestei minţi diabolice. El le gândeşte, dă ordin şi se execută. Eu îmi asum răspunderea pentru ceea ce am făcut şi cred că va veni timpul ca, pentru ceea ce ai comandat, să-ţi asumi şi tu”, a mai spus Proca, sfătuind echipa Jurnal TV să ia măsuri de securitate sporite în urma acestor dezvăluiri.

Interviul integral va fi difuzat joi, 2 noiembrie, la ora 20.00, în cadrul Cabinetului din Umbră.

„Mă adresez către Il Coordonatore: de joia viitoare, nimic nu va mai fi ca altădată. Bineînţeles că, în urma celor aflate de noi şi în urma informaţiilor în posesia cărora am intrat, noi vom fi foarte atenţi. Vom avea grijă de noi. Dar să ai grijă şi dumneata, Coordonatore. Să nu care cumva să se întâmple ceva cu Jurnal TV sau cu vreunul dintre reporterii noştri”, a menţionat moderatorul emisiunii, Val Butnaru.

„Joia viitoare vom vorbi despre acest subiect ca să punem capăt unei discuţii lungi despre statul capturat”, a mai spus Val Butnaru.