Elicopter rusesc cu opt persoane la bord, prăbuşit în mare în nordul Norvegiei. Nu se cunoaşte dacă există supravieţuitori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un elicopter rus cu opt persoane la bord s-a prăbuşit în mare, în apropiere de Barentsburg (arhipelagul Shpitsbergen) din Norvegia, la câţiva km de mal, anunţă Serviciul de Salvare al Norvegiei pe pagina sa de Twitter.

„Un elicopter rus, opt persoane la bord, a căzut în mare la 2-3 km de Barentsburg. Serviciul de Salvare a Norvegiei de Nord coordonează operaţiunea, detalii nu se comunică”, se arată în tweet-ul postat de HRS Nord-Norge, citat de RIA Novosti.

Cel mai probabil, elicopterul se deplasa din localitatea rusească Piramida spre Barentsburg. El a dispărut de pe radare şi s-a prăbuşit în jurul orei 15:35, conform orei locale (16:35 ora Moldovei).

Două echipe de salvare s-au îndreptat spre locul prăbuşirii. Deocamdată nu se cunoaşte dacă există supravieţuitori.

Arhipelagul Shpitsbergen din Oceanul Arctic aparţine administrativ Norvegiei. Totuşi, una dintre insule are un statutul juridic special, acolo fiind amplasat oraşul rusesc Barentsburg, marea majoritate a locuitorilor căruia sunt mineri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...