Fără „farse”. Parcarea din scuarul Ghibu va fi amenajată conform unui proiect propus de studenții de la UTM

vasile ivanov
Foto: Vasile Ivanov

Studenții de la UTM care au fost supuși „farsei” decanului Facultății de Arhitectură și Urbanism au răspuns provocării decanului și au venit cu schițele de proiect pentru parcarea pentru bicilete.

Într-o postare pe facebook, activistul civic Victor Chironda stipulează că decanului nu i-a plăcut faptul că studenții au întârziat și că schițele nu conțineau desenele tehnice. De aceasta a decis că ar fi bine să le dea o lecție, prin inaugurarea unui sticker pe locul destinat parcării.

Noi nu vedem cum gluma decanului ar stimula studenții să se implice în proiecte de interes public la facultate sau în afara ei.

Din acest motiv, noi am decis să încurajăm tinerii arhitecți și am ales unul dintre proiectele lor pentru a fi realizat în Scuarul Cehov și Scuarul Ghibu.

Noi credem că parcările simple dar reale sunt mai bune decît parcările ”unicate” dar inexistente ale decanului facultății de arhitectură. În ultima imgine puteți vedea cum arată parcările pentru biciclete la facultatea mea din Copenhaga.

Astfel, învingător al concursului de proiecte de parcare pentru bicilete se declară Vasile Ivanov, student în anul 6 la facultatea Urbanism și Arhitectura, specialitatea arhitectură.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente