19:43:52 24.04.2024
Stiri

R. Moldova, „leagănul” mașinilor furate din Europa: Trei tentative de a introduce în republică mijloace de transport care figurau în baza de date a „Interpol”

Social 26.10.2017 09:37 Vizualizări1181 Autor: Ziarul National
R. Moldova, „leagănul” mașinilor furate din Europa: Trei tentative de a introduce în republică mijloace de transport care figurau în baza de date a „Interpol”


Mijloace de transport din Franța, Germania sau Bulgaria sunt aduse în R. Moldova de cetățeni care afirmă că nu știu nimic despre faptul că acestea ar fi furate.

Polițiștii de frontieră au contracarat, în ultimele zile, trei tentative de a introduce pe teritoriul R. Moldova vehicule cu probleme în Vest.

Astfel, pe 24 octombrie curent, la punctul de trecere Leușeni pe sensul de intrare în Republica Moldova a ajuns un tânăr de 27 de ani cu cetățenia R. Moldova și a României. Acesta avea un scuter înmatriculat în Franța.

Oamenii legii au stabilit că mijlocul de transport este inclus în baza de date a „Interpol”, semnalat ca fiind furat de pe teritoriul Republicii Franceze. Tânărul a spus încă că nu știe despre furt și că a cumpărat motocicleta de la un cetățean român, stabilit în Franța, ultimul dându-i asigurări că totul este în regulă.

Câteva ore mai târziu, în punctul de trecere Leușeni s-a apropiat un alt bărbat cu dublă cetățenie, moldovenească și românească, la volanul unui „Mini ONE cu numere de înmatriculare germane. În timpul formalităţilor specifice de control, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la provenienţa mijlocului de transport, motiv pentru care au efectuat verificări în baza de date a „Interpol”, constatând că maşina era data în căutare internațională.

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, le-a declarat angajaților Poliției de Frontieră că nu ştia nimic despre faptul că automobilul este dat în căutare, deoarece transportul nu-i aparține, fiind al firmei în care lucrează.

Cel de-al treilea caz a avut loc în dimineața zilei de ieri. Asigurarea auto Cartea Verde și revizia tehnică, ambele cu semne vădite de falsificare, au constituit motiv de reținere a unui „Wolkswagen”, înmatriculat în Bulgaria, și cercetarea conducătorului auto, în vârstă de 26 de ani, cetățean al Republicii Moldova și României. Din spusele șoferului, mașina a fost procurată în România, nu a reușit să verifice valabilitatea documentelor.

În toate cazurile, mijloacele de transport au fost indisponibilizate pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, până la finalizarea cercetărilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md