Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.10.2017

Corporația Financiară Internațională, interesată de a susține investițiile private în sectorul financiar-bancar din Republica Moldova

Pe 23 octombrie 2017, Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată de Jason Brett Pellmar, directorul regional pentru Moldova, Ucraina și Belarus al Corporației Financiare Internaționale (IFC), parte din Grupul Băncii Mondiale.

Aceasta este prima vizită a lui Jason Brett Pellmar în Republica Moldova, după preluarea acestei funcții la 1 septembrie 2017. La întâlnirea cu guvernatorul Sergiu Cioclea și viceguvernatorul Cristina Harea, Jason Brett Pellmar a confirmat interesul Corporației Financiare Internaționale de a susține investițiile private în Republica Moldova, inclusiv în sectorul financiar-bancar.

Oficialii au discutat posibilitățile de investiție în băncile comerciale moldovenești și condițiile necesare pentru participarea Corporației Financiare Internaționale în capitalul acestora.

Potrivit BNM, părțile au convenit să păstreze un dialog continuu pentru a urmări evoluția oportunităților identificate ca fiind atractive pentru Corporația Financiară Internațională.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus