/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Șefii carabinierilor au o clădire proaspăt reparată, iar condițiile în care trăiesc soldații – „secret de stat”

missing
25 octombrie 2017, ora 19:13

Această clădire nu a mai fost reparată de aproape 40 de ani. Așa că astăzi după ce reparația în sediul central al carabinierilor s-a încheiat, cei de la departament au făcut sărbătoare. Și, ce fel de sărbătoare fără preot care să sfințească instituția proaspăt renovată.

Ministrul de Interne a fost și el printre oaspeții de onoare. A fost întâmpinat chiar de la poartă… Și după ce i s-a dat onorul, oficialii au ținut discursuri și s-au lăudat cu realizările lor.

„Este o notă bună, majoră, un lucru foarte benefic s-a produs. Ministrul de Interne a fost și el printre oaspeții de onoare. A fost întâmpinat chiar de la poartă… Și după ce i s-a dat onorul…”, a menționat șa eveniment Alexandru Jizdan, ministrul de Interne.

Afirm cu încredere că activitățile de modernizare efectuate în etapa actuală a DTC, precum și la subdiviziunile MAI va deschide noi posibilități și perspective atât a personalului angajaților, cât și a structurii militare”, a menționat Ion Țurcanu, viceministru de Interne.

După ce au tăiat panglica, oficialii au vizitat încăperile departamentului, admirând mai ales sala de ședințe, unde totul arăta perfect. Mese noi, scaune moi și decor impresionant. Cei drept, mai puțin coridorul – acolo unde pereții și podeaua a fost vopsită, iar ușile nu toate au fost schimbate. Pentru a umple spațiul pe coridoare, decorativ, au fost puse tablouri cu fotografii de ale angajaților.

„Desigur, aparatul central și cei care lucrează în aparatul central trebuie să vină și ei la serviciu într-un confort”, a adăugat Jizdan.

„Am încercat să vedem și condițiile în care locuiesc carabinierii simpli, cei care asigură paza misiunilor străine sau care patrulează prin oraș pe frig sau caniculă. Surpriză însa. Nu am fost lăsați pe teritoriul nici unei unități. Serviciul de presă al carabinierilor ne-a spus ca astăzi toți șefii sunt prinși în activitatea festivă și nu are cine să ne însoțească și că ar trebui, de fapt, să scriem o solicitare prealabilă, dacă vrem să filmăm pe teritoriul unei unități”.

„În cazarmele carabinierilor când s-a făcut ultimo oară reparație? La moment ele sunt în reparații. Ce fel de reparații? Nu post să vă dau acum așa informații nu am idee”, a menționat Ion Niculăiescu, ofițer de presă DTC.

Tot astăzi șefii unităților militare de carabinierii au primit la cheie și automobile, mai moderne și mai performante, spun ei. Pentru aceste mașini, din bugetul local s-au cheltuit peste 4 milioane de lei. Acestea vor fi folosite inclusiv în timpul protestelor.

„Toate aceste automobile vor fi folosite în primul rând la asigurarea măsurilor în masă și a măsurilor cu caracter sportive. Cel puțin 6-7 mașini ar mai trebui”, susține Andrian Peșterean, comandant de unitate.

Este o unitate de transport foarte comodă și eficace pentru a întreprinde măsurile de debarcare și îmbarcare, inclusive pentru deservirea cetățenilor, precum și reținerea băieților răi. Cu așa unități la fete nu putem merge pentru că se văd de departe și bat la ochi”, a declarat Rusnac Oleg, comandant adjunct de unitate.

Pentru reparația sediului Departamentului Trupeleor de Carabinieri și dotarea unităților militare cu echipaj tehnic, din bugetul local s-au alocat peste 6 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram