/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

UE: Tineri basarabeni care dețin cetățenia României vor putea călători gratuit cu trenul în Europa. Detalii

missing
25 octombrie 2017, ora 17:34

Programul-pilot a fost bugetat cu 12 milioane de euro la nivel comunitar, în cadrul Bugetului Uniunii Europene pe anul 2018, pentru care Parlamentul European a votat, miercuri, la Strasbourg, un raport cu 414 voturi pentru, 163 împotrivă și 90 de abțineri, scrie hotnews.ro.

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan (PMP/PPE), negociatorul-șef al Parlamentului European pentru proiectul de buget al UE pe anul 2018, a explicat că biletul oferit prin programul Interrail va putea asigura călătorii timp de 30 de zile, însă beneficiarii ar urma să poată activa cele 30 de zile într-o perioadă de 3 ani.

„Ne propunem să lansăm proiectul la 1 iunie 2018. Comisia Europeană va trebui să-l implementeze, să propună o modalitate de executare a programului. Eu îmi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet să poată fi folosit într-o perioadă de 3 ani , să alegi când să activezi cele 30 de zile” – a spus Mureșan, care a promovat în Parlamentul European acest proiect în cadrul bugetului.

Potrivit acestuia, cu cele 12 milioane de euro vor putea fi cumpărate aproximativ 30.000 de bilete de tren în primul an, urmând ca apoi programul să poată fi extins, în funcție de rezultate. “Trebuie să vedem ce preț vom reuși să negociem cu companiile feroviare. Nu vom reuși să furnizăm bilete pentru toți tinerii, dar este un prim pas”.

Scopul programului Interrail este de a ajuta tinerii europeni să intre mai ușor în contact cu toate tăile și culturile locale din UE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram