Aeroportul din Odessa și metroul din Kiev, ținta unor atacuri cibernetice

Atacuri cibernetice au lovit marți aeroportul internațional din Odessa și sistemul de metrou din Kiev, în timp ce compania de stat Computer Emergency Response Team (CERT) a confirmat aceste atacuri și a cerut ca rețelele de transport să fie în stare de alertă, relatează Reuters, citat de Agerpres.

“Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicații, altor surse de informații, infrastructurii din transporturi în primul rând precum și utilizatorilor de internet obișnuiți să se conformeze cerințelor mai stricte de securitate cibernetică”, se arată într-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

La rândul său, Poliția cibernetică din Ucraina și Ministerul Infrastructurii au menționat că atacurile de marți nu par să fie un atac cibernetic în masă asupra țării. Banca Centrală a anunțat de asemenea că sistemul bancar funcționează normal.

Aeroportul din Odessa a anunțat întărirea măsurilor de securitate, în timp ce metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plăți.

Ucraina, care consideră că Rusia se află în spatele unor atacuri care au loc în mod constant asupra sistemelor sale informatice, încearcă să elaboreze o strategie națională pentru a asigura securitatea instituțiilor de stat și a companiilor importante. Moscova neagă orice implicare în atacurile cibernetice consemnate în statul vecin.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.