/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Aniversare la Batalionul de Gardă. Sărbătoare pentru militarii care întâmpină delegațiile oficiale străine din Moldova

24 octombrie 2017, ora 19:24

Au mușchii bine lucrați și le place să fie mereu în centrul atenției. Vorbim de militarii din Garda de Onoare, care, alături de primele persoane în stat, întâmpină, de obicei delegațiile oficiale străine.

Participăm la diferite ceremonii și e foarte frumos. Vedem lumea altfel. Din alt punct de vedere, din alt colț, facem cunoștință cu persoane renumite”.

La Președinție și Parlament e cel mai dificil. – Dar de ce? – Pentru că sunt multe persoane importante a țării ca de exemplu președintele republicii, președintele parlamentului”.

Când ajung la ceremonii sunt puțin cam… cum să spun am emoții foarte mari, dar când mă văd la televiziune sunt foarte bucuros și mândru”.

Statura e foarte importantă pentru militarii din Batalionul de Gardă. Cei care au mai puțin de un metru și 85 cm nu sunt acceptați.

Trebuie să aibă o înălțime anumită, trebuie să fie antrenați, și deja în dependență de acele obligațiuni pe care le revin”, explică Gheorghe Galbura, viceministrul Apărării.

Alături de militari au fost și rudele care le-au adus diferite bunătăți.

De toate celea câte oleacă. – Ce i-ați adus? Fructe, legume”.

Producte. Niște biscuiți, mere”.

La aniversare au venit și iubitele militarilor.

„Am venit pentru susținere și să văd baletul. De obicei vin când sunt ceremonii deschise pentru că în alte cazuri nu se permite trecerea pe teritoriu.”

Batalionul de Gardă al Armatei Naționale a fost creat în octombrie 1992. Militarii din cadrul acestei subdiviziuni participă la diverse ceremonii, asigură activitățile protocolare de stat, paza obiectielor de importanță majoră și asistă la ceremoniile de acreditare a diplomaților străini.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram