/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Voronin comentează învestirea lui Sturza și blocajul de la Apărare: „Ați făcut din Constituție o servitoare”

missing
24 octombrie 2017, ora 18:46

Ați făcut din Constituție o servitoare. Voi (guvernarea) faceți din ea o servitoare, acesta pe care l-ați ales neconstituțional președinte tot face servitoare din Constituție. Când îi este comod, face așa cum trebuie”, a declarat Vladimir Voronin, președinte PCRM.

Vladimir Voronin spune că guvernarea are de rezolvat probleme mult mai importante, iar acest conflict putea fi evitat dacă la masa de negocieri s-ar fi așezat Igor Dodon, Andrian Candu și Pavel Filip.

Aici s-au întâlnit trei cucoși care nu pot să se așeze la masă normal. Să se așeze la o masă și să se înțeleagă, ori ca oameni de stat, ori ca bărbați și să hotărască problema, să nu ajungă la aceste scandaluri, să umble prin Constituție”, susține Voronin.

Cât despre referendumul de demitere a primarului suspendat Dorin Chirtoacă, comunistul Voronin a îndemnat oamenii să iasă la vot. El crede că Chirtoacă ar fi trebuit să demisioneze benevol.

Să se uite în oglindă măcar odată, să se vadă cine e el, să facă o revizie, o totalizare ce a făcut în acești ani. A distrus Chișinăul. Nici cei care au bombardat Dresda în 1945, avioanele americane n-au distrus așa tare orașul acesta Dresda din Germania cum a distrus el Chișinăul”, afirmă Voronin.

Nu i-a menajat nici pe ceilalți responsabili de administrarea capitalei.

Aici trebuie de luat mătura și de măturat toată primăria, nu numai pe el. Aceasta e o seră, incubator de corupți, de mafie”, a mai specificat președintele PCRM.

De altă părere este însă liberalul Mihai Ghimpu. Acesta a prezentat ieri sloganul formațiunii pentru referendum, îndemnând oamenii să boicoteze acest exercițiu electoral. Plebiscitul va avea loc pe 19 noiembrie și ne va costa nouă milioane de lei. În cursa electorală s-au înscris doar PL și socialiștii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram